Manisa'da Gündem

Manisa'nın gururu oldular (ÖZEL HABER)

GENEL

Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle 2021 yılında kurulan ve Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda öğrenim gören 7-14 yaş gurubu öğrencilere yönelik eğitimlere başlayan Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi öğrencileri, aldıkları başarı ile Manisa'nın gururu oldular.

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu bünyesinde faaliyet gösteren Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi öğretmen ve öğrencilerini ziyaret ederek aldıkları başarıdan dolayı tebrik etti. 

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni ve Atölye sorumluları olan Serap Açıkel ve Refik Açıkel, Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi'nin Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmi okullarda öğrenim gören 7-14 yaş grubu öğrencilerine Temel Algoritma, Robotik Kodlama, 3 Boyutlu Tasarım, Programlama ve Mobil Uygulama Geliştirme, Elektronik Programlama, IoT Uygulamaları alanlarında eğitim verdiği bilgisini aktardı. 

SON 2 YIL ALINAN BAŞARILAR ARTTI 

Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi’nde eğitim alan öğrencilerin son yıllarda aldıkları derecelerle Manisa'nın gururu olduklarını ifade eden Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, son 2 yıldır “Temel Algoritma, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Mobil Uygulama Geliştirme” alanlarında eğitim gören Şehitler Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Turgut Efe Dinç ile Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Salih Deligöz'ün 5-8 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Teknofest Akdeniz 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışmasında en iyi sunum ödülü aldıklarını kaydetti. 

PROJE SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

İlçe Milli Eğitimi Gençay, "Bu 2 öğrencimiz, 5-8 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen Teknofest Akdeniz 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık ve İlk Yardım ilkokul/ortaokul kategorisinde, “Hastane acil serviste görev yapan sağlık personelinin iş yükünü hafifletmek amacıyla geliştirdikleri mobil uygulama projesiyle” en iyi sunum ödülü kazanmıştır. 02-06 Ekim tarihlerinde Adana’da yapılacak büyük finale katılım için sıralamaların açıklanması heyecanla beklenmektedir. Projeyi hazırlamak için 3 aydır haftada 3 gün atölyeye gelerek öğretmenleri ile birlikte projelerini geliştiren öğrenciler, yaptıkları mobil uygulamanın sağlık sektöründe kullanılabilmesi için geliştirme çalışmalarına devam etmektedir." diye konuştu. 

ULUSAL VE ULUSLARARASI BAŞARILAR VAR

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Gençay, Kendin Yap Atölyesi’nde eğitim alan öğrencilerin her birinin değişik yarışmalarda derece aldığını da belirterek "Yapılan özverili çalışmalar ve verilen eğitimler sonucunda diğer proje öğrencileri, çeşitli ulusal yarışmalarda 1.lik, 2. lik, 3. Lük ve en ödülleri kazanmışlardır. Ayrıca öğrenciler, uluslararası yarışmalarda da ülkemizi başarıyla temsil etmişlerdir. Eğitim alan 9 farklı öğrenci uluslararası yarışmalara katılmaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda 15 farklı öğrenci de ulusal yarışmalara katılarak derece ve ödüller almışlardır." diye konuştu. 

MOBİL GEZİCİ ATÖLYE İLE 10 KÖYDE 2966 ÖĞRENCİYE EĞİTİM 

Ayrıca 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından bu yana her yıl Şehzadeler ilçesindeki 10 köy okuluna Şehzadeler Belediyesinin araç desteği ile mobil gezici atölyenin de hizmete devam ettiğini ifade eden İlçe Milli Eğitimi Müdürü Gençay, "Gezici atölyemiz köy okullarına giderek bizzat öğretmenlerimiz tarafından toplamda 2 bin 966 öğrenciye, birçok farklı robotik setler ile 2’şer saat eğitim verilmiştir. Bunun sonucunda öğrencilerde farkındalık oluşmuş ve köy okullarındaki öğrenciler de atölyemize gelerek eğitim almaya başlamışlar ve başarılı öğrencilerimiz ulusal yarışmalarda çeşitli ödüller almışlardır." dedi.

ULUSLARARASI VE ULUSAL YARIŞMALARA KATILIMLAR

Bilim Kahramanları Derneği yürütücülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ işbirliğinde ve Fuar İzmir ev sahipliğinde düzenlenen WRO - Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye 2024 ulusal yarışmasına, ortaokul öğrencilerinden oluşan iki takımla katılıp Açık Klasman, Yıldızlar Kategorisi’nde Türkiye 1.liği ve Türkiye 4.lüğü elde etti. Türkiye 1.si olan takım, bu sene Türkiye’de düzenlenecek olan 90’dan fazla ülkenin katılacağı WRO Uluslararası Finale katılmaya hak kazandı. Aynı zamanda bu yıl ev sahipliğini Türkiye’nin üstlendiği uluslararası finalde daha fazla Türk takımının yer alması için Türkiye 4. sü olan takım da finale davet edildi. 

2023 yılı Kasım ayında Panama’da düzenlenen WRO- Dünya Robot Olimpiyatı Uluslararası Finale katılarak dünya 9. luğu elde eden Şehzadeler Kendin Yap Atölyesi olarak Manisa'yı ulusal ve uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor. 28-30 Kasım 2024 tarihinde 2 takımla Uluslararası Finallerde ülkemizi ikinci kez temsil edecek olmanın heyecanı içerisindeler. (Turgay Duyar)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.