Manisa'da Gündem

Yer değişikliği nedeniyle çarşıya gelen yok

GENEL

Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nilgün Beşirik, uzun süredir Kültür Sitesinde açılan Bereketli Eller Çarşısının, Fatih Sergi Salonu'na taşınması ardından ziyaretçi sayısının azaldığını söyledi.

Manisa Kadın Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nilgün Beşirik, Manisa Büyükşehir Projesi ile Kooperatif in kadın istihdam projesi olan Bereketli Eller Çarşısının yerinin değişmesini ziyaretçi sayısını olumsuz etkilediğini söyledi. 

2008 yılından bu yana Manisa'nın kadınlarına destek olmak için üretime devam ettiklerini kaydeden Kooperatif Başkanı Beşirik, "Manisa Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz istihdam projesi olan ve uzun süredir Kültür sitesinde kurulan Bereketli Eller Çarşımız, şu an Fatih Sergi Salonu'nda kuruyoruz. Fakat sanıyorum biraz daha fazla reklama ve tanıtıma ihtiyacımız var. Çünkü bereketli eller çarşımızın kültür sitesinden buraya geçtiği çok bilinmiyor. O yüzden de bu ay ilk sezon başlangıcı olarak açmış olduğumuz bereketli eller çarşımız gördüğünüz gibi bomboş. Oturup ziyaretçilerimizi beklemekteyiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ferdi Zeyrek'in bize vereceği destekle daha çok ziyaretçinin geleceğini ümit ediyoruz." diye konuştu. 

KADIN ÜRETİCİLER DE SATIŞ YAPAMAMAKTAN DERTLİ

Kooperatif üyesi olan ve çarşıda açılan stantta yer alan Müzeyyen Yoğurtçu, sabah 10'da çıktıklarını ve gün boyu en fazla 3 kişinin geldiğini ve gelenlerin de çarşıda stant açan kadın üreticilerin yakınları olduğunu vurguladı. 

Yoğurtçu, "Evet salon gerçekten güzel ama herhalde biraz ters geliyor sanırım vatandaşlarımıza. İnşallah daha iyi bir yer olursa daha iyi olacak diye düşünüyorum." diye konuştu. 

Belediyenin yardımlarından, kooperatifin ilgisinden çok memnun olduğunu Kooperatif üyelerinden Selin Yılmaz da "Çok mutluyum ama çok güzel üretimlerimiz var, her şey üretiliyor, sepet üretiyoruz, mama üretiyoruz, dikiş yapıyoruz. Bize öyle de güzel bir salon verdiler, Allah razı olsun. Ama işte gelen yok. Kişilerin daha fazla gelebileceği bir yer olmalı. Aslında çok merkezi bir yerde ama nasıl oluyor da bu buraya kimse girmiyor anlamak mümkün değil. Önceki yerimizde ziyaretçi de çok oluyordu, satış ta iyiydi. Salon seçimi bize göre değil gibi." diyerek sorunu dile getirdi. (Turgay Duyar)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.