Manisa'da Gündem

Kendisiyle yaşıt motorundan ayrılmıyor

GÜNDEM

Manisa'nın Şehzadeler İlçesinde yaşayan ve kamu kurumundan hizmetli personel olarak emekli olan 76 yaşındaki Arif Çelen, çocuk yaşlardan başlayan motor sevgisini hala yaşıyor.

1965 yılında çalışmaya başladığı Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden 1999 yılında emekli olduğunu söyleyen Çelen, emekli olduktan sonra da boya işinde çalışmaya devam ettiğini kaydetti. Alçı asma tavan ve boyacılık yaptığını anlatan Çelen, hem motoruna hem de boya yapmaya aşık olduğunu, gününü her ikisiyle geçirdiği söyledi.

MOTORUNUN TAMİRİNİ KENDİSİ YAPIYOR

Yaptığı işinde malzemelerini dahi motoruyla götürüp getirdiğini anlatan Çelen, "Çocuk yaşta başladım motor bimeye, o zamanlar mobiletim vardı. Askerden geldikten sonra şu an bindiğimi 1978 model olan Jawa marka motorumu aldım ve halen biniyorum. Motorumun parçalarının hepsi orijinal, sadece bir kez bir tamirci arkadaşıma motor yaptırmıştım, sonrasında tamirini de kendim yaptım. Motorumun sesinden arızasını anlar ve hemen tamirini de yaparım." dedi.

"MOTORUMU HİÇBİR MARKA ARACA DEĞİŞMEM"

Motorunun kendisini hiçbir zaman yolda bırakmadığınız vurgulayan Çelen, "Bugüne kadar beni hiçbir zaman yolda bırakmadı. Ne zaman nerede ne arızası yapabileceğini bilirim, bakımını aralıksız ve zamanında yapıyorum. Bu yaşa kadar da motorumla beraber çalıştık, ayrılmadık hiç. Motorumu hiçbir marka arabaya değişmem. Şu an son model araba verseler yine de motorumu değişmem." diyerek motoruna olan sevgisini belirtti.

"SİVAS'A ASKER OĞLUMUN ZİYARETE GİTTİM"

Motoruyla Manisa dışına da gittiğini anlatan Çelen, "Oğlum Sivas'ta askerliğini yapmıştı, onun yemin merasimi için eşimle birlikte motorla yanına gittik geldik. Emektarımla birlikte uzun yıllar geçirdik, beraber çalıştık, şimdi öbür dünyayı bekliyorum. Torunum var Mert Özkaya, onu da 5 yaşında motora alıştırmıştım, motorumu da ona bırakacağım. Bu haliyle ona vereceğim, o toplar boyatıp kullanır, ne yapar bilemem." diye konuştu. (Turgay Duyar)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.