Manisa'da Gündem

'Sağlıklı adımlar at' konferansı

GÜNDEM

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Vestel işbirliğinde "Sağlıklı Adımlar At" konferansı düzenlendi.

Manisa Kültür Sitesi Lale Salonda gerçekleştirilen konferansta, "Sağlıklı Yaşam İçin Sporun ve Beslenmenin Gücü" başlığı altında bilgilendirici konuşmalar yapıldı.

Konferansta katılımcılara sağlıklı beslenmeyle ilgili bir sunum gerçekleştiren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik bölümü öğretim üyesi Dr. Dilay Açıl, topluma ve özellikle yaş dönemlerine özgü kritik bazı önerilerde bulundu.

Sağlık ve sporun neden önemli olduğunu vurgulayan Dr. Açıl, "Yaşantımızda şu an kronik hastalıkların önemi giderek artıyor. Dünyamızda küresel bir problem ve bunlardan korunmakla ilgili olarak küçük önerilerde bulunacağız. Bebeklik döneminde özellikle ek beslenme dönemi çok kıymetli. Emzirme döneminde annenin desteklenmesi çok kıymetli. Annenin ve kadının sağlığı, demir eksikliği, anemisinin korunmak anlamında özellikle beslenmelerinde demiri içermesi çok kıymetli. Aynı zamanda kadının üreme çağı boyunca bazı besinlerden faydalanması gerekiyor. Aynı zamanda erkeklerin de öyle. Kronik hastalıklardan korunmak anlamında da fiziksel aktivitenin özellikle lifli beslenmenin önemine vurgu yapmak istiyorum" diye konuştu.

"EGZERSİZİN OLUŞTURDUĞU OLUMLU ETKİLER"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Günay ise şehrimizde bu hafta sonu düzenlenecek ve artık uluslararası kategoride de sayılabilecek bir maraton organizasyonu olduğunu hatırlattı.

Doç Dr. Günay, "Binlerce kişinin katılacağı bu organizasyon aynı zamanda şehrin gelişimi açısından da çok kıymetli ve değerli. Bilinçlendirme adına yapacağımız en önemli konuların başında, özellikle toplumun sağlığını önemli şekilde ilgilendiren fiziksel aktivite ve sağlık çerçevesinde düzenli egzersiz yapmanın önemi. Dolayısıyla hafta sonu yapılacak bir organizasyonun aslında temellerinden birisi de ilde yaşayan herkesin bilinçlendirilmesini sağlamak. Bu bağlamda biz bugün özellikle fiziksel aktivite ve egzersizin insan sağlığındaki etkileriyle ilgili burada bir seminer organizasyonuna dahil olmuş bulunuyoruz. Genel çerçeve içerisinde de daha çok metabolik rahatsızlıklar, obezite gibi diyabet gibi kritik rahatsızlık egzersizin etkileri. Yine alzaymır, demans gibi nöro dejeneratif olarak adlandırdığımız rahatsızlıklarda egzersizin oluşturduğu olumlu etkiler hakkında insanları bilinçlendirmek haricinde nasıl egzersiz yapılacağıyla ilgili de bir ön eğitimden geçirmeyi arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

Konferansta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından obeziteyle mücadele kapsamında bilgilendirici broşür ve yürüyüşe teşvik amacıyla üzerinde ‘Sağlığımız için günde 10 bin adım atalım, ya da 30 dakika yürüyelim.” yazan yürüyüşmatik adım ölçer verildi. (Turgay Duyar)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.