Manisa'da Gündem

Üstün yetenekli öğrencilerle bilimsel düşünme becerileri

GÜNDEM

TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen üstün yetenekli öğrenciler ve bilimsel düşünme becerileri projesine başvuran Manisa il ve ilçelerinden bilim ve sanat merkezlerine devam eden yedinci sınıftan sekizinci sınıfa geçen 30 öğrenci, proje kapsamında 5 günlük eğitime tabi tutuldu.

TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında desteklenmesine karar verilen üstün yetenekli öğrenciler ve bilimsel düşünme becerileri projesine başvuran Manisa il ve ilçelerinden bilim ve sanat merkezlerine devam eden yedinci sınıftan sekizinci sınıfa geçen 30 öğrenci, proje kapsamında Yunusemre Kemal Neşen Dömekeli Bilim Ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Süleyman Kale tarafından 5 günlük eğitime tabi tutuldu.

Proje hakkında bilgi veren proje yürütücüsü Öğretmen Kale, 2007 yılından bu yana Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere, toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler TÜBİTAK 4004 projeleri kapsamında desteklediğini söyledi.

629 PROJEDEN MANİSA'NIN OLDUĞU 125'İ DESTEK GÖRÜYOR

Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 2024 yılında Türkiye geneli 629 proje başvurusu yapılmış olup bunlardan 125 tanesi destek alma hakkı kazandığını kaydeden Kale, "Manisa ili sınırlarında yaşayan ve Bilim Sanat merkezlerinde öğrenim 8.sınıf 30 üstün yetenekli öğrencinin yer aldığı projede okul dışı öğrenme ortamları, doğa deneyimine dayalı eğitimleri, sanat etkinlikleri ve bilim-teknoloji içerikli uygulamaları disiplinlerarası bir yaklaşımla özümseyen bu proje ile bilimin yaygınlaştırılması, bilginin uygulamalarla somutlaştırılarak, anlaşılır bir biçimde kazandırılması ve katılımcıların bilimsel olguları merak etmelerini sağlayarak, araştırma, sorgulama, öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi ve düşünme becerileriyle donatılması amaçlanmıştır. Öğrencilerin eğitimde teknolojiyi etkin biçimde kullanabilen, problem çözebilen, gerçek yaşam deneyimlerini yaşayarak öğrenen ve 21.yy becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmesini amaçlayan bu projeyle seçilen hedef kitlenin bilime ve teknolojiye olan potansiyeli açığa çıkarılarak geleceğe yön veren bilim insanlarını yetiştirilmesine olumlu bir katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Projenin gerçekleştirilmesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Atölyelerinden, Yunusemre Kemal Neşen Dömekeli Bilim Ve Sanat Merkezi Atölyelerinden, Obasya Ekolojik Yaşam Merkezi Atölyelerinden ve Bilim Yunusemre Atölyelerinden destek alınmıştır." şeklinde bilgiler verdi.

PROJE KAPANIŞ TÖRENİ ÖĞRETMENVİ'NDE DÜZENLENDİ

Manisa Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen projenin kapanış törenine katılan Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, konuşmasında

9-13 Eylül 2024 tarihleri arasında 5 gün gerçekleştirilen projede hedef kitle olan öğrencilere araştırma yapma ve çevresinde gelişen olayların daha kolay anlamlandırılmasını sağlaması, bilim okuryazarlığı, düşünme becerilerinin gelişimi ve 21.yy becerilerine sahip birey özelliklerinin gelişmesini sağlaması sonuçları beklendiğini ifade etti.

İlçe Müdürü Demirtaş, "Yol gösteren öğretmenlerimizle birlikte hep birlikte geriye dönüp baktığımızda bu güzel şehirde eğitim semti olan Manisa'da Fatih'in yetiştiği, Kanuni'nin yetiştiği Manisa'da nice bilim adamları, nice devlet yönetecek, insanların yetişme şansının yetişmesi için biz her geçen gün üzerimizde aldığımız sorumluluğun bilincinde daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Hep birlikte daha fazla çalışarak gelecek adına Atatürk ismini altın harflerde, uzayda, sanatta, ilimde, her alanda birlik ve beraberlikte yazmaya çalışacağız. Ben bu vesileyle her birinizi her bir öğrencimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, eğitime katılan 30 öğrenciye belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Demirtaş tarafından takdim edildi. (Turgay Duyar)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.