Manisa'da Gündem
2024-08-27 07:00:00

“İbrahim Gökçen’in Hayatı Eserleri ve Manisa” kitabı ve Manisa Büyükşehir Belediyesinden Beklentiler

Naci YENGİN

naciyengin@gmail.com 27 Ağustos 2024, 07:00

25 Ağustos 2024 tarihinde Format Haber Sitesinde yazar Osman Özbaş tarafından “Yerel Kültüre Hizmet ve İbrahim Gökçen” başlığıyla önemli ve dikkat çekici bir yazı yayınlandı.

Sayın Özbaş Bey yazısında İbrahim Gökçen’in de yazılarını yayınladığı Hürriyet Misakı gazetesinin günümüze kadar gelmesinde Adnan Soytürk’ün çabalarının övgüye layık olduğu vurgulanmaktadır.

Adnan Soytürk’ün Manisa İl Kültü Müdürlüğüne bağışlanacağını ifade ettiği Hürriyet Misakı Gazetesi Manisa için hazine değerinde bilgi ve belgeler içermektedir.

“ İbrahim Gökçen’in Hayatı, Eserleri” tezimizi hazırlarken 1951-1957 yılları arasında yayınlanan gazete sayfalarını tarama imkanı bulduğum Hürriyet Misakı gazetesi halen bakir ve birçok araştırmacıya farklı konularda kaynaklık teşkil edecek bilgi ve belgeler barındırmaktdır.

İbrahim Gökçen (1904-1958) Manisa’da görev yaptığı 20 yıl boyunca (1937-1957) Manisa için çalışmış, kitaplar yazmış, Manisa Şeriye sicillerini taramış ve alanında hala başucu kitabı olarak kabul edilen kitaplar, belgeler, tablolar, gazete yazıları, resimler, şiir ve hikayeler yayınlamıştır.

İbrahim Gökçen’in Manisa'ya olan hizmetlerine karşı bir nebze teşekkür etmek amacıyla hazırladığımız “İbrahim Gökçen’in Hayatı ve Eserleri” tezimiz Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ocak 2024 yılında yayınlanmıştır. Ancak Osman Özbaş Beyin de belirttiği gibi Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Manisa Basın Tarihi, Ocak 2024; Çarşının Öyküsü-2, ocak 2024 kitapları da Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanmış ve kitaplar Manisa’ya getirilerek halka dağıtılmak ve yazarlara teslim edilmek amacıya... depoya konulduğu ifade edilmiştir.

Ancak Ocak 2024 tarihinden bu güne uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen kitaplar yazarlara teslim edilmemiş ve okuyucuya ulaştırılmamıştır.

Biz de Osman Özbaş Beyin Manisa kültür ve sanatına katkı sağlamak amacıyla yazılıp Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan ve Manisa’da depoda durmakta olan kitaplar hakkında sormuş olduğu soruları tekrar hatırlatalım:

- Naci Yengin’in İbrahim Gökçen hakkında bir kitabı Büyükşehir Belediyesi tarafından basıldı. Ancak yayın, önceki Büyükşehir Başkanlığı tarafından yapıldığı için olsa gerek -herhalde- henüz dağıtıma çıkmadı. Büyükşehir Başkanımız Sayın Ferdi Zeyrek’ ten bu konuda açıklama bekliyoruz.

-Yayınlamayacaklarsa sözleşmeyi fesh ederler, başka bir yayınevinde basım gerçekleşir. Ayrıca basımı gerçekleşen ancak Büyükşehir depolarda bekleyen iki kitap daha var:

Manisa Basım Tarihi’ kitabı ve ‘Çarşının Öyküsü-2’ kitapları…

Manisa’ya hizmette Manisalıların elini daha çabuk tutması gerekiyor. /”Osman Özbaş

Osman Özbaş Beyin Manisa kültür ve sanatına olan duyarlılığı adına kaleme almış olduğu yazısı için kendilerine teşekkür ederim.

'İbrahim Gökçen, Hayatı, Eserleri ve Manisa' kitabımızın bir an önce teslim edilmesi, okuyucuya kazandırılması en büyük temennimizdir.

Yetkililerden konuyla ilgili en azından bir açıklama bekleme hakkımız bakidir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.