Editör
Editör
04 Eylül 2024 Çarşamba 07:00
İki aydır maaş alamıyorlar

Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Manisa İl Başkanı Taner Çetin, iki aydır maaş alamayan Halk Eğitimi Merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin sorunlarını  gündeme taşıdı. 
Sendika binasında basın açıklaması yapan Manisa İl Başkanı Taner Çetin, usta öğreticilerin sorunlarının görmezden gelindiğini belirterek, usta öğreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 
Hürriyetçi Eğitim-Sen Manisa Şubesi olarak, tüm eğitim çalışanlarının sesi olmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Çetin, "Açıklanan tasarruf tedbirleri kapsamında usta öğreticilikte sadece mesleki kurslara ücret ödeneceği ve hobi kursları artık açılmayacağı söylendi. Daha vahimi ise bu kurslarda görev yapan usta öğreticilerin iki aydır maaşlarının ödenmediği gündemde. Bu konunun titizlikle araştırılması gerekmektedir. Başvurular başlamasına rağmen hala genelgede bir belirsizlik vardır." diyerek maaşların bir an önce ödenmesinin elzem olduğunu vurguladı. 
EMEKLİ YILINDA EMEKLİ HEDEF OLDU
2024 Yılının emekli yılı ilan edildiğini hatırlatan Başkan Çetin, "Bu yıl emekli yılı denmişti. Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklamalar ve düzenlemelerle gördük ki bu yıl emeklinin zulüm yılı oldu. Halk Eğitimi Merkezi bünyelerinde görev alan emekli usta öğreticilerin sorunlarından da bahsetmek istiyorum. Ne yazık ki Maliye Bakanı sayın Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerinden emekli usta öğreticiler de nasiplerini aldılar.  Şöyle ki,  usta öğreticiler emeklilerden seçildiklerinde ne yazık ki 9 ile 10 bin 500 lira arasında bir maaş alırken emekli olmayanlar ise 20-23 bin lira arasında bir maaş alabilmektedirler. Aradaki büyük maaş farkı uçurumun giderilmesi zaruridir. Emekli usta öğreticilerin geçim sıkıntısı çektiği bu yıllarda tek dayanağı bu kurslar olmuşken kurslar da kapatılınca daha zor duruma düşmüşlerdir." diyerek sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.