Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
10 Ağustos 2024 Cumartesi 10:05
Düğünlerde altın yerine para dönemi (Özel Haber)

(Telif hakları saklıdır)

Manisa'daki kuyumcu esnafları, vatandaşların yatırım dışında düğün alışverişlerinde altını tercih etmediğini bu yıl satışların düştüğünü dile getirdiler.

Takı olarak bu yıl yarım, çeyrek ya da gram altın yerine 200 lira takmayı tercih ettiğini kaydeden kuyumcu esnafları, vatandaşların yatırım dışında yarım ya da çeyrek altın satın almadığını, düğünler için yarım ve gram yarım ve çeyrek altın satışlarını düştüğünü dile getirdiler.

YAKINI İÇİN ÇEYREK ALTIN ALIYORLAR

Kuyumcular Çarşısı esnaflarından Atilla Beğendik, "Düğünlerde en çok tercih edilen altın birimi bir gram ve altı. Gram yarısı 0,50 ve gram çeyreği 0,25 dahi vatandaşlar tarafından bu yıl fazla tercih edilmemeye başladı. Bunun sebebi de artık vatandaşımızın alım gücü azaldı. İnsanımız çok yakınlarının düğünleri için maddi durumuna göre yarım ya da çeyrek altını tercih ediyor ve satın alıyor." diye konuştu.

DÜĞÜNLERDE TAKI İÇİN 200 YA DA 100 LİRA TERCİH EDİLİYOR

Altının pahalı olduğu için düğünlerde takı olarak vatandaşlar tarafından fazla tercih edilmediğini vurgulayan Beğendik, "Eskiden yarım ve çeyrek altına rağbet var iken, şimdilerde gram yarısı ve gram çeyreğine rağbet var ancak yeterli değil. Her bir dükkan satışlarında oldukça ciddi bir düşüş yaşanıyor. Ancak yatırım amacıyla satılan çeyrek, yarım ve tam ile Ata Lira satışlarında da artış var. Ama çok yakın düğünü olmadıkça vatandaşlarımız artık altını takı olarak tercih etmemeye başladı. Takı olarak tercih edenler ise bütçelerine göre 0,25 ya da 0,50 gram altını satın alıyorlar. Son günlerde insanlarımız, takı olarak altın yerine nakit parayı tercih etmeye başladı. En çok 200, 100 ve 50 lira takı olarak düğünlerde takılıyor." şeklinde konuştu. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.