Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
04 Ocak 2025 Cumartesi 10:21
İyilik zinciri 6 yıldır devam ediyor

Yaklaşık 30 bin nüfusuyla Manisa'nın 5 ilçesinden daha büyük olan Güzelyurt Mahallesinde Muhtar Aynur Tava tarafından yaklaşık 6 yıl önce başlatılan, amacı ihtiyaç sahipleri ile hayırseverleri birbirlerini görmeden buluşturup, kişilere yardım yapılmasını sağlamak.

Mahalle Muhtarı Tava'nın başlatmış olduğu yardım ve iyilik zinciri her geçen gün büyüyerek devam ediyor. Ne ihtiyaç sahibi ne de yardımı yapan hayırsever birbirlerini görmeden bilmeden yardımlar ihtiyaçları görülen kadar devam ediyor.

15'İ ÜNİVERSİTE TOPLAM 27 ÖĞRENCİYE EĞİTİM BURSU

Hayırseverler, 15 üniversite ve 22 lise öğrencisinin tüm eğitim masraflarını karşılıyor. Bu yardım birbirlerini de tanımadan öğrencinin okulu bitene kadar devam ediyor.

yaklaşık 6 yıldan beri öğrenci okutmak adına hayırseverlerden talep geldiğini anlatan Güzelyurt Mahalle Muhtarı Tava, konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve sonrasında mahallede bulunan 17 okul ile iletişime geçerek, ihtiyaç sahibi öğrencileri tespit ettiğini söyledi.

Muhtar Tava, "Burada başarılı ve okumak isteyen ama maddi durumu olmayan öğrencileri belirleyip, bu öğrencilerin okul ya da üniversite eğitimi bitene kadar bütün eğitim masraflarını üstleniyoruz. Gerek kursları olsun, gerek yemek ya da her öğrencinin talebine bağlı, bazı öğrencilerimizin yol ücretlerini, bazı öğrencilerimizin yemek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bazı üniversite öğrencilerimize de burs veriyoruz. Bu yardımlar mesleğini eline alana kadar devam ediyor. Şöyle ki, yapılan yardımlarda öğrenciyle hayırsever birbirlerini tanımıyor. Biz kişilere sadece aracı oluyoruz. Kişilerin ihtiyaç durumuna göre hayırseverlere güvenerek öğrencilerin banka iban numarası gibi bilgilerini veriyoruz. Onlar tanımadığı öğrenciye okulu bitirene kadar yardım yapıyorlar. Şu anda yaklaşık 15 tane üniversite öğrencimiz var. Bunu bireysel yapıyoruz. Hiçbir kuruma ya da bir vakfa bağlı olmadan tamamen muhtarlık adı altında hayırseverlerimizin yardımlarıyla yapıyoruz." dedi.

"TIP FAKÜLTESİNİ KAZANAN ÖĞRENCİMİZ VAR"

Şu anda 22 tane lise öğrencisinin her ay yemek ihtiyaçları ya da neye ihtiyacı varsa karşıladıklarını belirten Muhtar Tava, öğrencilerin yıl sonu sınavlara girdiklerinde çocuğun nereyi kazandığının takibini yaptıklarını ve yardımların üniversite okurken de devam ettirildiğini vurguladı.

Muhtar Tava, "Geçen sene 1 öğrencimiz Ege Üniversite Tıp Fakültesini, 1 öğrencimizde Hacettepe Tıp Fakültesini kazandı. Bunların babaları vefat etmiş, maddi durumları olmayan öğrenciler. Tıp okumak da maddi anlamda güç isteyen bir okul olduğu için bunların bilgisayarını, yol paralarına kadar karşılayıp bundan sonraki süreçte her ay masraflarını karşılamak suretiyle okulları bitene kadar mesleklerini eline alana kadar arkasında olacağız." şeklinde konuştu.

3 BİN KİŞİLİK WHATSAP GURUBUNDAN DUYURU

Öğrencilere burs dışında ihtiyaç sahibi ailelere de yardım eli uzattıklarını anlatan Muhtar Tava, ailelere yardımın sadece mahalle bazında olmadığını tüm ili kapsadığını vurgulayarak "Manisa'nın bütün genelini kapsamaktadır. İhtiyaç sahiplerinin talepleri doğrultusunda eksik olan buzdolabı, çamaşır makinesi ya da evin tamamının eşyası yok belirtiyor, tespitini yapıyoruz. Bunu yine bizim mahallemizde kurduğumuz içerisinde yaklaşık 3 bin kişinin olduğu WhatsApp grubu üzerinden duyurumuz yapıyoruz. Bu sene mahallemizden gelen yardımlarla 6 kişinin evini komple düzdük. Bir ailemizin kliması yok mesela. Evinde soba kuracak bacası yok, doğal gaz alınmamış, ona klima aldık. Soğukta ufacık bir ısıtıcının karşısında ısınamıyorlardı. Yine bir ailemizi aynı şekilde aynı durumda olan bir ailemize klima aldık. Bu anneler çalıştığı için biliyorsunuz İzmir'de bir yangın oldu. Anne çalışmak zorunda olduğu için evde ısıtıcıdan dolayı beş tane çocuğumuz vefat etmişti. Bunu göz önünde bulundurarak ısıtıcıdan bir an önce kurtulması, o çocukların da can güvenliğini almak için yine hayırseverlerimizin bu WhatsApp grubundan topladığımız gelirler ile aileye klima aldık. Whatsap grubumuzda 3 bin kişi var, buradan duyuru yapıyoruz." şeklinde konuştu.

FAZLALIK GELEN MALZEMELER DEPODA MUHAFAZA ALTINDA

Whatsap gurubundan duyuru yapılması ardından muhtarlık binasında yardımların toplandığını ifade eden Muhtar Tava, "Kimin neye ihtiyacı varsa hayırseverler tarafından anında buraya getiriyorlar. Mesela bir bebeğimiz oldu, annenin arabaya ihtiyacı var. Bebek arabası anında 3-4 tane buraya geliyor. İhtiyaç sahibi olana hemen teslim ediyoruz, diğerlerini de diğer ihtiyaç sahiplerine dağıtımını yapıyoruz. Kimin neye ihtiyacı varsa bu grubumuzdan elbirliğiyle bütün mahallemizde kimin ne fazlası varsa çoğu kişi evindekini dahi verebiliyor. Koltuk olsun, yatak olsun, neye ihtiyacı varsa. Allah hepsinden razı olsun. Bugüne kadar hiç geri çevirmediler. Gerçekten bu anlamda çok şanslıyız, çok mutluyuz. Mahalle halkımızla birlikte, el birliğiyle bütün Hayırseverler tarafından ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını bu şekilde karşılıyoruz." dedi.

"AZALARIMLA BERABER YARDIMLARI ULAŞTIRIYORUZ"

Whatsap gurubuna yazdıktan sonra gelen yardımların kadın azalar ile birlikte 8 kişilik ekiple ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan Muhtar Tava, "Azalarımız ve yardımsever kadınlarımızın desteği ile gelen yardımları ailelere ulaştırıyoruz. Gelen fazlalık yardım malzemelerini de muhtarlık binamızın arkasındaki depoda muhafaza altında tutuyoruz. Aynı zamanda okullarımızın projelerine de katkıda bulunuyoruz. İkinci el oyuncak projesine de destek oluyoruz. Onlardan da ikinci el temiz kullanılmış oyuncaklarımızın ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Engelli çocuklarımıza yine tekerlekli sandalye almasında faydalı oldu. Bir sürü oyuncak toplandı. Aynı zamanda sadece mahallemize değil, ikinci el oyuncaklarımı  ihtiyaç durumu olan köy okullarına dağıtımını yapıyoruz. Bunun yanı sıra deprem bölgemizde yeni yapılan okullarımıza ikinci el temiz kullanılmış kitapların kütüphanelerine gönderiyoruz." dedi. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.