Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
03 Eylül 2024 Salı 10:53
Manisa'nın ilk kadın Zabıta Müdürü (Özel Haber)

(Telif hakları sakladır)

Manisa'nın ilk kadın Zabıta Müdürü, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne atanan Özge İldem oldu. Göreve başlayan İldem, ilk olarak kaldırım işgallerine yönelik denetimlerde ihtaren uyarı yapacaklarını, esnafın ve vatandaşın taleplerini dinleyeceğini söyledi.

Alaybey Mahallesindeki Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne atanan Özge İldem, kendisinin 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nden mezun olduğunu, sonrasında da Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitim hayatına devam ettiğini söyledi.

Çalışma hayatında Cezaevi Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Sincan Açık Cezaevinde göreve başladığını anlatan Zabıta Müdürü İldem, "Daha sonrasında Bakanlık Merkez Teşkilatımızda çeşitli pozisyonlarda görev aldım. Birden fazla Avrupa Birliği projesinde olarak görev aldım. Akabinde Foça Açık Ceza İnfaz Kurumunda yaklaşık 5 yıl görev yaparken Hukuk Fakültesinin bitimiyle birlikte, Gülşah başkanımızın da 31 Mart'ta gelen seçim baharıyla bir kadın başkanın etmiş olduğu rüzgarın esintisi olarak da kadın zabıta müdürü olarak gelmemi talep edince bence bir emir telakki ederek onunla birlikte çalışmaya başladım." şeklinde bilgiler aktardı.

MANİSA'NIN İLK KADIN ZABITA MÜDÜRÜ

Manisa'nın ilk kadın zabıta Müdürü ünvanına nail olmanın kendisi için hem mutluluk hem de şeref verici olduğunu ifade eden Zabıta Müdürü İldem, "Zabıtayla ilgili geçmişte bir deneyimim yok, ancak ailemde emniyet mensupları, keza benim de yine ceza tevkif evlerindeki çalışmalarım kamu düzeni, halkın sağlığı açısından görevler almıştım. Burada da ilk kez bir kadın zabıta müdürü, yine bir kadın elinin değmiş olduğu bir belediye yönetiminde ben de Zabıta Müdürü olarak görev alarak tarihte de bir ilk olarak, hem büyük bir sorumluluk, hem büyük bir onur. Bu süreçte elimizden gelenin en iyisini de yapmaya çalışacağız." diye konuştu.

KADIN ZABITA SAYISINDA ARTIŞ PLANLIYORUZ

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kendisine bağlı sivil ekiplere birlikte toplamda 46 kişi olduklarını vurgulayan Zabıta Müdürü İldem, kendisiyle birlikte 3 kadın personel olduğunu ve ilerleyen süreçte kadın sayısının sayının artması yönünde çalışma yapacaklarını vurguladı.

Zabıta Müdürü İldem, "Benimle birlikte, birimlerde sorumlu kadın bir şefimiz ile ölçü ayarda görevli sivil kadın memurumuz var. Ancak süreç içerisinde denetimlere çıktığımızda, vizyon olarak yine bir kadın bakış açısıyla, emeklilik ile boşalan kadrolara yeni alımlarda kadın Zabıta memurlarıyla çalışmayı istiyoruz ve büyük bir heyecanla onları da bekliyoruz." dedi.

İLK İCRAATI KALDIRIM İŞGALLERİNE YÖNELİK

Manisa'da bir süredir gözlem yaptığını anlatan Zabıta Müdürü İldem, "İlçemizde yaptığımız denetimlerde gözlemlediğim en önemli şeylerden bir tanesi esnafın kaldırım işgalleriyle yayanın geçişlerini engelleyeceği bazı faaliyetlerini gördük. Sanırım ilk olarak bu denetimleri arttırarak uyulması konusunda ihtaren esnaflarımızla bir diyaloğa başlayacağız. Kaldırım işgallerini denetleyeceğiz. Ancak eğer ki ihlaller devam ederse idari yaptırımlar şekline geçeceğiz. Yine esnaflarımızı da dinlemek istiyoruz. Onların ne gibi talepleri vardır? Halkımızı da dinlemek istiyoruz. Onların ne gibi talepleri vardır? Her iki açıdan da uzlaştırıcı, ara bulucu fonksiyonlarımızla yine kamu düzeni, halkın sağlığı, güvenliği, huzur ve sükun için bir denge politikasıyla herkese ulaşmaya ve denetimlerimizi arttırarak kamu görevini sağlamaya çalışacağız." dedi. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.