Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
18 Eylül 2024 Çarşamba 11:43
Manisa’da kadınların motosiklet kullanım oranı artıyor (Özel Haber)

Manisa'da yaşanan otopark sıkıntısı ve park sorunu sebebiyle artan yakıt maliyeti, birçok araç sürücüsüne motosiklet ile işyeri ne gidip gelmeye mecbur bıraktı. Motosiklet alan birçok B sınıfı araç sürücüleri içerisinde A gurubu ehliyet için başvuruları bu yıl geçmiş yıllara oranla artış gösterdi. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, her meslek dalında olduğu gibi motosiklette de kadın sürücülerin trafikte yer almaya başlamalarının sevindirici olduğunu söyledi.

KADIN SÜRÜCÜLERDE 3 KATA YAKIN ARTIŞ

Manisa'da faaliyet gösteren sürücü kurslarından birisinin sahibi olan Kadriye Karakaş, A sınıfı ehliyet gurubuna kadın aday başvuru sayısında geçen yıla oranla bu yıl en az 3 kat artış olduğunu söyledi.

A sınıfı ehliyet gurubuna başvurular da kadın adayların arttığında dikkati çeken Karakaş, "Geçen yıla nazaran A1, A2 ve A motorları bayanlar tarafından fazlaca talepte bulundu. Geçen yılki oran yüzde üçe katlandı. Bu yüzden bayanları tebrik ediyorum. Yaşadığımız trafik yoğunluğunda bayanların motor sürücüsü olmalarından dolayı çok mutluyum. Lütfen akan trafikte otomobil sürücülerinin tüm motosiklet sürücülerine ama özellikle bayan sürücülere daha fazla dikkat etmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

KASK TAKMADAN MOTOSİKLETE BİNMEYİN

Motosiklet sürücülerinin sollama ve hız kurallarına riayet etmeleri gerektiğini vurgulayan Karakaş, "Motorcu arkadaşlarımıza da tavsiyem işe araç sollaması yaparken mutlaka soldan sollama yapın. Hiçbir aracın sağından geçmeye çalışarak hayatınızı tehlikeye atmayın. Sollama kural ihlali asla yapmayın. Motosiklete koruyucu elbileseler ve kask olmadan can güvenliğimiz açısından binilmemeli. Sollamaları soldan yapın, hız kurallarına uyun ve kask mutlaka takarak trafiğe çıkın." diyerek uyarıda bulundu.

KADINLAR HER SEKTÖRDE

Kadınların günümüzde hemen her sektörde yer aldığını ve giderek meslek alanlarının yaygınlaştığını kaydeden Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, her meslek dalında olduğu gibi motosiklette de kadın sürücülerin trafikte yer almaya başlamalarının sevindirici olduğunu söyledi.

Demirtaş, "Kadınlarımız sadece motosiklette değil, iş makineleri operatörlüğü, otobüs, kamyon ve tır şöförlüğü konusunda da gayet başarılılar. Erkeklerin olduğu tüm meslek dalında günümüzde kadınlarımız da yer almakta olup, gayet başarılı olduklarını görüyoruz. Trafikte erkek sürücülerden daha dikkatli olacakları kanısındayım." diye konuştu.

"MOTOR KULLANARAK HAYATINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ"

Ehliyet alarak trafiğe çıkan kadın motosiklet sürücülerinden Büşra Ergiydiren, işe gidip gelirken motosikleti tercih ettiğini belirterek "Motor kullanmanın güvenli yolları var. Ekipmanlarımızı taktığımızda hayatımızı kolaylaştırabilecek güvenli vasıtalardan biri haline geliyor. Araç ile her yere rahat gidemiyoruz ama motorla bayan olarak pazar işimizi ya da çocuğumuzu sağa sola bırakma gibi işlerimizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz. Manisa'mızda birinci derece otopark sorunu çok fazla, araçla bu sorunu çözemediğimiz için motorla daha çok hayatımızı kolaylaştırıp, vakitli ulaşmamız gereken her yere ulaşabiliyoruz. Ekipman olarak da kaskı takmamız gerekiyor. Aslında dirseklik ve dizlik de takmamız gerekiyor ama ben üç yıldır motor kullandığım için kaskın güvenliği çok önemli. Eşim ve oğluma da aynı şekilde kask taktırıyorum. Biz ailecek motor kullanarak hayatını kolaylaştırıyoruz." dedi.

A sınıfı ehliyet gurubu için yaklaşık 1 aylık sınıf ve parkurda çalışma sonrası ehliyet sınavına giren kadın sürücülerden Elif Süser, ilk denemesinde sınavı başarıyla tamamlayarak ehliyet almaya hak kazandığını belirtti. Süser, "Araba ile her yere gidip gelmek gittikçe zorlaşıyor. Şehrimizde otopark sorunu maalesef hat safhada, motosiklet ile trafikteki yaşantımı kolaylaştırmayı hedefliyorum." dedi. (Turgay Duyar)

Son Güncelleme: 18.09.2024 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.