Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Eylül 2024 Perşembe 07:17
Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonu Manisa'dan

Türkiye Vücut Geliştirme, Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından İstanbul'da yapılan Dünya Şampiyonası Milli Takım yarışmasına Edirne Kültür Sanat Doğa Spor Kulübü adına Genç Erkekler Klasik Vücut Geliştirme Açık Siklet kategorisinde katılan Manisalı sporcu Tarık Akpolat, birinci olarak Milli Takım'a girmeye hak kazandı.

Millî Takıma seçildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Manisalı şampiyon Tarık Akpolat, yaklaşık 7 senedir vücut geliştirme sporu yaptığını, son 3 senedir de profesyonel olarak yarışmalara hazırlandığını söyledi.

GENÇLER KATEGORİSİNDE ŞAMPİYON OLDU

Akpolat, "Profesyonel olarak Edirne Kültür Sanat Doğa Spor Kulübü adına yarışmalara katılıyorum. Şu ana kadar 2022 senesinde Türkiye üçüncüsü olmuştum. Geçen sene de yarışmalara katıldım ancak finale kalamadım. Bu sene Dünya Şampiyonası Milli Takım yarışmasına Edirne Kültür Sanat Doğa Spor Kulübü adına Genç Erkekler Klasik Vücut Geliştirme Açık Siklet kategorisinde Türkiye şampiyonu oldum. Milli Takıma girmeye hak kazandım ve 23 Eylül tarihinde İran'da yapılacak Dünya Şampiyonasına Milli Takım sporcusun olarak katılacağım." diye konuştu.

MİLLİ TAKIM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIM

Genç Erkekler kategorisinde yaş sınırının 24 olduğunu vurgulayan Akpolat, "Şu an 23 yaşındayım ve bu kategoride katıldığım son senemde şampiyon olmak nasip oldu. Seneye genç erkekler kategorisinde giremeyeceğim. Yani bu yıl son senemdi ve şampiyon olarak milli takıma dahil oldum." dedi.

Kamp çalışmalarına Manisa'da devam ettiğini vurgulayan Akpolat, "Kamp çalışmalarını kendimiz yapıyoruz. Yediğime, içtiğime çok dikkat ediyorum. Beslenmem çok iyi, protein, yağ, karbonhidrat dengesini çok iyi ayarlıyorum." dedi.

GURURUMUZ OLDU

Normalde bu spora çok fazla sıcak bakmadığını vurgulayan baba Sami Akpolat ise oğlunun Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takım kadrosuna dahil olmasının gurur ve sevinç verici olduğunu söyledi.

Baba Akpolat, "Ben bu spor dalına çok yakın birisi değilim ama oğlum dolayısıyla bir sporcu babası olduk. Oğluma destek vermek ve o heyecanı yaşamak için ben de İstanbul'da yapılan yarışmaya gittim. Yarışma sonunda oğlumun adı anons edildiğinde kendimi tutamadım, çok duygulandım. Çok müthiş bir duygu bu tarif edilemez. Daha önce hiç yaşamadığım bir duyguydu yani çok farklı. Ben oğlumun bu sporu yapmasını normalde çok sıcak bakmıyordum. Tenis daha iyi diye düşünüyordum. Ama kendisi böyle tercihte bulundu ve baba olarak bana da desteklemek kaldı. Sonuçta bizleri gururlandırdı da. Bizi bu konunda mahçup da etmedi. Çok gururluyum ve sevinçliyiz." diyerek duygularını dile getirdi. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.