Editör
Editör
10 Ekim 2024 Perşembe 07:00
Güzellik Okulunda mezuniyet töreni

Yaklaşık 4 yıl önce açılan ve bugüne kadar birçok usta yetiştiren Yasemin Akademi Güzellik Okulu'nda bu dönem mezun olmaya hak kazanan kursiyerler için belge töreni gerçekleştirildi.

Şehzadeler ilçesi Yarasalar Mahallesinde yer alan Yasemin Akademi Güzellik Okulu'nda gerçekleştirilen mezuniyet törenine Manisa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Adem Şahin, Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Başyardımcısı Senem Mutlu, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Okan Şahin, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Güzellik Hizmetleri öğretmeni Şaban Gürcü, Manisa Erzurum Dadaşlar Derneği Başkanı Adem Yılmaz ile davetliler ile kursiyerler ve aileleri katıldı.  

Her dönem 11 kursiyer yetiştiriyor

Törende konuşan Yasemin Akademi Güzellik Okulu sahibi Yasemin Yaprak Garip, yaklaşık 4 yıl önce açtığı ve 22 kontenjanı olan okulda 4. Seviye Güzellik Uzmanlığı başta olmak üzere protez tırnak, lazer epilasyon, bölgesel inceltme, cilt bakımı gibi bölümler eğitim verildiğini söyledi.

Kursiyerlerin daha verimli olması açısından kontenjanı 22 olmasına rağmen 12'nin üstüne çıkmadığını vurgulayan Garip, "Çünkü 22 kişi de çok verimli çıkamayacağımız için 11 öğrenciyle eğitim veriyoruz. Manisa'nın tüm ilçelerinden, hatta komşu illerden de Kursiyerlerin oluyor. Yaklaşık 6 ayda bir mezun veriyoruz. Ama kursiyerler 1 senede tüm eğitimleri aldırıp 4. Seviye olanlar öyle mezun ediyorum. Hem daha başarılı oluyor. Hem de iş yeri açtığı zaman her bölümü sahip çıkabiliyor ve iş yerinde hakimiyet de kurabiliyor." diye konuştu. 

"Meslekte 38 yılı doldurdum"

Şimdiye kadar verdiği mezun sayısının bu yıl 60 olduğunu ancak 3 sene içerisinde 200'ün üzerinde olduğunu vurgulayan Garip, "Bunlardan Manisa ve ilçelerinde iş yeri açan şimdiye kadar 60'a yakın kursiyerim var. Manisa'daki kuaförlerin çoğu zaten öğrencim." diye konuştu. 

Meslekte 38 yılı geride bıraktığını kaydeden Garip, "Kapalı cezaevinde yaklaşık 8 yıl görev yaptım ağır ceza mahkumları bayanlara eğitim verdim. şehzadeler ve Yunusemre Halk Eğitimi Merkezlerinde Usta Öğretici olarak görev yaptım. Alaylı olarak bu işi yapıyordum, çıraklıktan yetiştim yani. Burayı açtığımda da bayanlar meslek sahibi olsun kimsenin eline bakmadan hayatı kurtulsun ayakta tek başına ayakta kalabilsin diye. Çünkü ben şimdiye kadar çok zorlukla buralara geldim. O yüzden tüm öğrencilerime iş yeri açarken de yardım ediyorum. Şu ana kadar yetiştirdiğim kursiyer sayısı 500'ü geçmiştir." diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından ustalık belgesi ile üstün başarı belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere, törene katılan protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.

Ödül töreni kokteyl ve müzik dinletisi ile sona erdi. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.