Editör
Editör
19 Ekim 2024 Cumartesi 09:53
Jandarma Otoyol Timleri Manisa'da göreve başladı

Trafik ve asayiş hizmetlerini bir arada yerine getirecek olan Jandarma Genel Komutanlığı Otoyol Jandarma Komutanlıkları, 15 Ekim 2024 tarihinde 28 ilde yapılan törenlerin ardından göreve başladı. Türkiye genelindeki otoyolların yüzde 75' inin Asayiş ve Trafik sorumluluğu Otoyol Jandarma Komutanlıkları na geçti. 

Manisa il sınırları içerisinde kalan ve bağlantı yolları ile birlikte 136 km olan İstanbul-Manisa-İzmir otoyolunun tamamı Manisa İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarma Komutanlığı sorumluluğuna geçti. 

Otoyol Jandarma Komutanlıkları ile gücüne güç katan Jandarma Komutanlığı, envanterlerine katılan yeni araçlarla da milletimizin emrinde olmaktan gurur duyuyor. 

HER 10 KM'DE 1 OTOYOL JANDARMA TİMİ GÖREV YAPACAK

Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı görev yapacak olan Otoyol Jandarma Timleri, İstanbul-Manisa-İzmir otoyolunun Soma-Balıkesir İl sınırından,  Şehzadeler-İzmir Kemalpaşa sınırına kadar olan toplamda 136 kilometrelik mesafede, 24 saat esasına göre görev yapacak. Her 10 kilometrede 1 Otoyol Jandarma Timi'nin görev yapacağı ve Asayiş ve Trafik hizmetlerini vatandaşlara aynı anda sunarak, ihtiyaç duyan vatandaşların 5 ila 10 dakika zarfında yanında olmasının planlandığı öğrenildi. 

HIZ LİMİTİ 140 + %10

İstanbul-Manisa-İzmir Otoyol hız limitleri ise Otomobil 140 km/s, Panelvan 110 km/s, Otobüs ve Minibüs ise 100 km/s olarak belirlenmiş durumda. Otoyolda mevcut hız limiti üzerine  % 10 geçme toleransı tanınıyor. Yani otomobil için 154 km/s üstüne çıkıldığında sürücüye cezai işlem yapılacağı öğrenildi. (Turgay Duyar)

Son Güncelleme: 19.10.2024 12:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.