Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
03 Ekim 2024 Perşembe 07:47
AVM'de "Anne Sütü Mucizedir" farkındalık çalışması

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi işbirliğinde "Anne Sütü Mucizedir" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında Manisa'daki bir alışveriş merkezinde anne ve anne adaylarına yönelik bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

AVM'de kurulan stantta MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Emzirme Hemşiresi Uzman Hemşire Seda Erdoğan ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Seçil Köken Durgun ve Ebelik Bölümü öğrencileri tarafından anne ve anne adaylarına yönelik, anne sütü ve faydalarını içeren eğitici broşürler dağıtılarak bilgilendirme çalışması yapılarak bebeklere de önlük hediye edildi.

"EMZİRMENİN 2 YAŞ VE ÖTESİNE KADAR DEVAM ETTİRİLMESİ AMACIMIZDIR"  

Standı beraberinde MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Bahar Erdelikanlı ve yardımcıları Belgin Öztekin ve Pınar Dönmez

ile ziyaret eden MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Prof. Dr. İsmet Topçu, "Anne Sütü Mucizedir" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında anne sütü ve emzirmenin öneminin vurgulanması ve toplumsal farkındalık oluşturulmasına amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirildi ini söyledi.

Başhekim Topçu, "Bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi ve bu şekilde tüm bebeklerin sağlıklı bir şekilde yaşama başlaması temel amacımızdır. Anne sütü hem kısa hem de uzun vadede anne ve çocuk sağlığını destekleyen, canlı bir gıda, mucize bir besindir." diye konuştu. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.