Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
07 Ekim 2024 Pazartesi 16:07
Özel Mostem Lisesi Teknofest’ten çifte ödülle döndü

Eğitim kategorisinde, MOSTEM öğrencilerinin “Lords of Logic” isimli eğitim seti projesi Türkiye 2’ncisi seçilirken, “Ticarileşme Potansiyeli Ödülü”ne layık görüldü.

Sanayide Dijital Teknolojiler kategorisinde ise MOSTEM öğrencilerinin “ROBOMOSB” isimli robotu, Türkiye 2’ncisi olarak “En Özgün Tasarım Ödülü”nü kazandı.  

MOSTEM Lisesi, geçtiğimiz yıllarda ise, TEKNOFEST’te Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisi’nde ROBOMOSB takımı ile 3 yıl üst üste Türkiye birinciliği, Eğitim Teknolojileri Kategorisi’nde ROBOMOSB ET1 takımı ile Türkiye üçüncülüğü, Liselerarası EC Efficient Challange Elektrikli Araç Yarışları Kategorisi’nde MOSTEM EC takımı ile Görsel Tasarım ödüllerini kazanmış olup, bu yılki başarıları ile birlikte inovasyon ve teknolojiye verdiği önemin altını bir kez daha çizmiş oldu.

Özel MOSTEM Lisesi Okul Müdürü Mehmet Ali Özfiliz, TEKNOFEST’te ödül kazanan öğrencileri ve bu süreçte büyük emek harcayan öğretmenleri yürekten tebrik etti. Özfiliz, “MOSTEM Lisemizde çocuklarımız, teknolojinin, endüstri 4.0’ın ve çağımızın en önemli gelişmelerini takip ederek eğitim alıyor. Öğrencilerimiz, teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanma becerilerini de TEKNOFEST gibi önemli bir platformda sergileyerek hepimizi gururlandırdılar. Bu başarı, hem okulumuzun hem de sanayimizin geleceği adına umut verici. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.