Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
13 Eylül 2024 Cuma 11:00
Sarıgözoğlu zeytine verdiği değerle örnek oluyor

Sarıgözoğlu fabrikası olarak 65 yıllık maziye sahip olduklarını ve günümüzde Ford, Tofaş, Renault, Mercedes, BMW, Porsche, Bentley, Jaguar, Audi, Volkswagen gibi dünya devlerine hizmet verir hale geldiklerini ifade eden Levent Sarıgözoğlu, fabrikalarında bu markaların portföyündeki bütün araçların kabin, kaput, bagaj, tavan, kapı, şasi çamurluk gibi tüm sac aksamlarının kalıplarını yapıyor ve sac parçaları üretildiğini söyledi.

Aile sıcaklığında kurumsallaşma mottosu çerçevesinde çalışanlarıyla, müşterileriyle, sivil toplum kuruluşları ve eğitim, araştırma ve yüksek öğrenim kurumlarıyla iç içe yaşadıklarını anlatan Sarıgözoğlu, yaklaşık 10 yıl önce fabrikanın bahçelerine ağaç diktiklerini ama herkes gibi çam ağacı dikmek yerine işe yarasın diye zeytin ağaçlarını tercih ettiklerini söyledi.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İLE İŞÇİLERE KAHVALTI

Aldıkları 400'e yakın zeytin fidelerini Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan iki fabrikalarının bahçelerine diktiklerini anlatan Levenet Sarıgözoğlu, yaklaşık 2-3 yıl içerisinde ağaçların meyve vermeye başladığını kaydetti.

Sarıgözoğlu, "Önceleri evimizde çoluk çocuğumuzla, torunlarımıza, nenelerimize işte yedirelim derken, zeytin miktarı çoğalınca bu sefer dedik ki, fabrikamızda işçilerimize sabah saat 9 gibi nasılsa kahvaltı veriyoruz, kahvaltının yanında zeytin de verelim. Ben bir de yazın domatesin bol olduğu zaman burada mutfakta çalışan kadınlarımıza yaklaşık bir tondan falan domatesten salça yaptırıyorum. O salça ve ağaçlarımızdaki zeytinlerden zeytinyağı ile yanında bir de işte poğaça, peynir ve zeytin o şekilde kahvaltı. Çalışanlarımızın çok hoşuna gitti. Her sene biz bunu devam ediyoruz bu şekilde, kahvaltıda yiyorlar." dedi.

MİSAFİRLERE DE ŞİŞELENMİŞ "SARIGÖZOĞLU ZEYTİNYAĞI"

Zeytin ağaçlarından elde edilen zeytinlerden çıkan yağı "Natürel Sızma Zeytinyağı" etiketiyle özel şişelerde misafirlere hediye ettiklerini ifade eden Levent Sarıgözoğlu, "Fabrikamızda ağırladığımız misafirlerime de özel küçük, yarım kiloluk şişelerde Sarıgözoğlu zeytinyağı diye özel bir de etiket yaptık. Sevdiğimiz dostlarımızı hediye ediyoruz. Biz diyoruz 'müşterilerimizi yağlıyoruz', kelimenin anlamıyla güzel bir espri de oluyor. Bu şekilde onlara da hem hatırasında kalsın diye hem de işte doğal olan, içinde katkı olmayan, hiç bir şekilde işlem görmemiş soğuk sıkım dediğimiz zeytinyağı yaptırıyoruz." diye konuştu.

FABRİKA KULLANIM SAHASI YASA İLE GENİŞLETİLİNCE

Bu arada fabrikanın bahçelerinde alan ihtiyaçları olduğunu ve zeytin ağaçlarından bazılarını diktiklerini yerden sökmek zorunda kaldıklarını anlatan Levent Sarıgözoğlu, "Organize Sanayi Bölgelerinde yasa değişikliğiyle kullanım sahası yüzde 50'den yüzde 70'e çıkarılmıştı. Bu bizim lehimize yaşanan ve doğru bir karardı, dolayısıyla bahçelerimizde kullanım sahalarımız artmış oldu. Bahçelerimizdeki zeytin ağaçlarından bazılarını sökmek zorunda kaldık ama söktüğümüz zeytin ağaçlarını da defetmedik. Büyük saksılar aldık ve o saksıların içerisinde köklenmiş ama saksıda 40-50 arasında istenilen yerde dikilmek ve taşınmak üzere hazır halde fabrika bahçemizde tutuyoruz. Yeni bahçelerimiz, yeni fabrika binalarımız oldukça bahçelerine bunları, buradan oraya taşıyacağız. Zeytin ağacı en gaddar ağaçlardan bir tanesi. Küllerinden tekrar yeniden doğan derler. Ve zeytin kadar zeytinyağı kadar faydalı hiçbir şey yok, insan vücuduna en çok yararlı olan bir şey. Bu da bizim kendimize, hem ailemizin işte kökünden gelen bir kültürle hem de faydamız olsun diye işçilerimize zeytinyağından da faydalanıyoruz." şeklinde anlattı.

Son Güncelleme: 13.09.2024 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.