Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
05 Ekim 2024 Cumartesi 13:02
Yayla Jandarma Karakolu 100 yaşında

Yunusemre İlçesinde Yuntdağı bölgesinde Yayla Mahallesi sınırları içerisinde yer alan adını bulunduğu mahalleden alan Yayla Jandarma Karakolu, bugün 100 yaşını doldurdu. Yayla Jandarma Karakolu, yüz yıldır gece gündüz vatandaşlarımızın emniyet ve asayişini sağlamaya devam ettiği gibi gelecekte de aynı görevi büyük bir özveri ve gururla yapmaya devam edecek.

23 MAHALLE VE 6 BİN NÜFUSA HİZMET VERİYOR

Yunusemre mahallesinin Yuntdağı bölgesinde yer alan Mahallelerinden biri olan Yayla Mahallesinde 4 Ekim 1924 yılında hizmet vermeye başlayan Yayla Jandarma Karakolu, kurulduğu günden bu yana tam 100 yıldır aralıksız hizmete devam ediyor. Yuntdağı bölgesinde yer alan 63 mahalleden İlçe sınırları içerisinde yer alan ve 230 kilometrekarlik sorumluluk sahasında bulunan 23 mahallede yaklaşık 6 bin nüfusun asayiş ve emniyetin sağlamaya devam ediyor.

 SORUMLULUK SAHASINDA AİGAİ ANTİK KENTİ VE ŞELALE VAR

Sorumluluk sahasında yer alan mahallelerin yanı sıra, Yuntdağı Bölgesinin cazibe merkezlerini de barındıran Yayla Jandarma Karakolu, antik kenti ve doğa harikası olan Türkmen Şelalesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de güvenli bir şekilde gezmelerine sağlıyor. Aynı zamanda Yuntdağı bölgesinin İzmir'e sınırında yer alan Karakol, Yunusemre ilçesinin İzmir'in Aliağa, Menemen ve Bergama'ya sınır komşusu durumunda.

KAÇAK KAZI VE UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK

Manisa'da sorumluluk sahası ve bağlı bulunan mahalle sayısı bakımından da sayılı karakollar arasında yer alan Yayla Jandarma Karakolu, sorumluluk sahasında kaçak kazı ve uyuşturucu tacirlerine de göz açtırmıyor. Sadece otomobillerle değil, sarp kayalıklarda arasında da rahatça gidebilen motorize ekipler ile de denetleyerek, bölgenin asayiş ve huzurunu sağlamaya devam ediyor. (Turgay Duyar)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.