Bütün evren canlı cansız her varlığıyla birbirini tamamlamakta. Biz insanlar yerli ve yersiz istek ve arzularımızla onu değiştirip olumlu veya olumsuz bozabiliyoruz.

    Bir Pazar günü, şehir merkezine yaklaşık yirmi kilometre uzaklıktaki Sultan yaylasında günümüzü geçirdik.  Bir ara annem çok güzel bir kedi gördüm dedi. Ben baktımsa da göremedim. Kış gelmek üzere, özellikle kış mevsiminin sert geçtiği bu bölgede kedilerin kışı atlatıp yaza çıkması çok zor. 

    Dönüş yolunda kırk yaşlarında bir erkek ve 12-13 yaşlarında iki çocuk benim aracımı durdurdu. Ve sokakta yaralı ve özellikli, cins bir gri kedi bulduk,  çıktığınız yolda belediye ekipleri var, kediyi onlara teslim edeceğiz, bizi bulamadılar yerimizi tarif eder misiniz? Dedi. Biz tamam dedik ve yola çıktık biraz ileride belediyenin barınak arabasına rastladık ve ilgili yeri tarif ettik. Onlar hedefe ilerledi biz yolumuza devam ettik.

     Şimdi ne var bunda diyebilirsiniz. Fakat biz öyle düşünmüyoruz. Bazıları ne insanlara ne hayvanlara gerektiği gibi davranmıyorlar. Bırakın görmezden gelmeyi, kendi rahat ve menfaatleri için olmadık davranışlarda bulunuyorlar. Sanki paralarını, arazilerini, unvanlarını öbür dünyaya götürecekler.  

    İnsanın genlerinde iyilik ve kötülük bir arada olduğundan bu olanlara şaşırmıyoruz. Fakat yirmi kilometre öteden aracını yollayan Yunusemre Belediyesi ve o değerli kişiler üstün bir teşekkürü hak ediyor. Öyle ki faydalı işleri ve iyilikleri takdir edip bu davranışları övmek güzelliği genişletmektir. Buna çok ihtiyacımız var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.