Editör
Editör
07 Eylül 2024 Cumartesi 07:00
Manisalı Gaziler Spil’in zirvesinde

Orman yangınları nedeniyle ormanlık alanlara giriş çıkışların yasaklanması ve Milli Park sahasında yapılan tadilat çalışması nedeniyle bir süredir bayraksız kalan Bayrak Tepe’deki bayrak direğine Manisalı Gaziler ve Milli Park personeli işbirliğinde göndere 6 metrekarelik bayrak törenle çekildi. 

1983 te TBMM’de yasayla kurulan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı ve Terörle Mücadele Gazisi Yusuf Kıyışkan, beraberinde Terörle Mücadele Gazisi Tahsin Sağır, Türkiye Muharip Gaziler Manisa Şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Abdullah Karakaş, Kıbrıs Gazisi İbrahim Şeviker ile göndere bayrak çekmek amacıyla Spil Dağı Milli Parkı’na çıktı.

Spil Dağı Milli Parkı Şefi Özcan Öz ve Milli Park personeli işbirliğinde adını bayrağımızdan alan Turan Bayrak Tepeye birlikte tırmandılar. 

1517 METREDE DALGALANAN BAYRAĞIMIZ

Bayrak Tepede açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı ve Terörle Mücadele Gazisi Yusuf Kıyışkan, Manisa’nın Kurtuluş günü olan 8 Eylül’de Manisa’nın her yerinden görülebilen ve Manisa’nın simgesi haline gelen bayrağımızı göndere çekmek için Spil Dağı zirvesine tırmandıklarını kaydetti. 

Dernek Başkanı Kıyışkan, “Hem Kurtuluş Haftası hem de Gaziler Haftası etkinlikleri kapsamında 1517 rakıma sahip Spil Dağı’nın zirvesinde yer alan ve adını şanlı bayrağımızdan alan Bayrak Tepeye şanlı bayrağımızı göndere çekmek üzere gazi arkadaşlarımızla birlikte tırmandık. Zorlu bir tırmanış sonrası gazilerimiz ve Milli Park Müdürlüğü personelimizin de bizlere verdiği destek ile şanlı kutsal bayrağımızı törenle göndere çektik. Manisa’nın Kurtuluş Haftası ile iç içe olan Gaziler Haftası etkinliği kapsamında gazilerimizle güzel bir etkinliğe imza attık. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. 

Bayrağın göndere çekilmesi ardından Bayrağımızı selamlayan Gaziler, daha sonra Milli Park’tan ayrıldılar.  (Turgay Duyar)

Son Güncelleme: 07.09.2024 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.