Muhabir kullanıcısı
Muhabir kullanıcısı
16 Eylül 2024 Pazartesi 09:31
Kişiye özel 5 yıldızlı kanser tedavisi (Özel Haber)

Geçtiğimiz mart ayında açılışı gerçekleştirilen MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Onkoloji Ek Hizmet binasında kemoterapi ve akıllı ilaç tedavileri el değmeden, steril koşullarda tam otomatik ve robotik sistemle hazırlanıyor.

MCBÜ Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim öğretim üyesi Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, alanında uzman hekimler ve yardımcı sağlık personelleri ile ayaktan tedavi ünitesinde günübirlik tedaviler uygulanırken tek kişilik odalarda yataklı servis ve palyatif bakım hizmeti de verildiğini kaydetti.

Onkoloji hastalarına, uzman diyetisyen eşliğinde beslenme ve diyet eğitimi, fizyoterapist gözetiminde fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetinde verildiğini vurgulayan Doç. Dr. Erdoğan, ihtiyaç halinde psikolojik destek verilerek tedavilerin bütüncül yaklaşımla yönetildiğine dikkati çekti.

HASTALARA 6 VE ÜSTÜ BRANŞ ORTAK TEDAVİ UYGULUYOR

Kemoterapi, immünoterapi, hedefleyici tedaviler, ağrı tedavisi ve palyatif tedavilerin uygulandığı hastanede kanserin başladığı organa, hücre tipine göre ilaç verme yöntemi ve tedavi şeklinin kişiye özel olarak belirlendiğini ifade eden MCBÜ Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Öğretim öğretim üyesi Doç. Dr. Atike Pınar Erdoğan, "Tıbbi Onkoloji kliniğinde; radyoloji, patoloji, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi ve cerrahi branşlar ile iş birliği yapılarak tedavinin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi sağlanıyor. Ayrıca kanser hastalarına uygulanacak tedavi kararları üniversitede düzenli yapılan konseylerde ilgili branşlarla beraber alınıyor." diye konuştu. 

HEDEF HASTALARIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK

Son teknolojiyle donatılan onkoloji ek hizmet binasında amacın kanser hastalarına en iyi sağlık hizmetini sunmak olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Erdoğan "Kullanılan tıbbi cihazlar ve teknolojik altyapı ile en güncel tedavi yöntemleri uygulanıyor. MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi bünyesindeki onkoloji binasının sadece tedavi odaklı bir tesis değil, aynı zamanda insan merkezli bir yaklaşımı benimsemektedir. Hastaların bedensel, duygusal ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak için palyatif bakım hizmetleri sunuluyor, bu sayede, kanser hastalarının yaşam kalitesinin arttırılması amaçlanıyor." dedi.

HASTALAR HİZMETTEN MEMNUN

Hastanede yatarak tedavi gören hastalardan Mehmet Emin Binicioğlu, Manisalı ve çiftçilikle uğraştığını belirterek "Yaklaşık 9 aydan beri burada tedavi görüyorum. Belirli aralıklarla geliyoruz. Buradaki hocaların hepsinden çok memnunum. Çok büyük ve değer biçilmez bir tesis. Kişiye özel tedavi uygulanıyor ve herkese eşit ve aynı sevgi ve ilgiyle sağlık hizmeti veriliyor. Yani makam, amcamın oğlu, bu benim dayımın oğlu falan yok. Hepsi aynı şekilde hizmet alıyor." dedi.

Hastanın refakatçisi olarak odada beraber kaldıklarını anlatan eşi Tülay Binicioğlu ise "Çok güzel, çok memnunuz verilen sağlık hizmeti çok güzel. Bir haftadan beri buradayız. Kişiye özel ne istiyorsak geliyor zaten. Herkes burada çok güzel çalışıyor. Bizlerle ilgileniyor. Çok rahatız, eşim devamlı burada kalmak istiyor. Ayrılmak istemiyor. Moral olarak da çok yüksek. Buraya geldi mi eşim çok yüksek moral bulunuyor." diye konuştu.

HAYIRSEVER DESTEĞİ İLE YAPILMIŞTI

Açılış töreninde merhum hayırsever Dündar Çiloğlu'nun yakınlarına, ek bina için desteklerinden dolayı teşekkür belgesi veren MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, yaptığı konuşmasında "Manisa Celal Bayar Üniversitesi yönetimi, sağlık çalışanları ve tüm destek verenler, bu önemli tesisin hayata geçirilmesinde büyük bir rol oynamışlardır. Ayrıca, bu hastanede görev yapacak olan sağlık personeline başarılar diliyorum. Sizler, hastalarımıza umut ve sağlık sunacak olan kahramanlarımızsınız. Bu hastane sadece bir tesis değil, aynı zamanda bir toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak bir merkezdir. Tüm bölge halkının buradan en iyi şekilde faydalanacağına inanıyorum. Bu vesileyle, tüm hastalarımıza ve ailelerine sağlık dolu günler diliyorum. Hepinize teşekkür ediyorum.” demişti.

MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu ise konuşmasında, “Kemoterapi hizmetlerimiz tamamen el değmeden steril koşullarda otomatik ve robotik sistemle sunulmaktadır. Hastanemiz Türkiye’de robotik sistemle kemoterapi hazırlayan ilk hastanedir." diyerek açılan bölümden övgüyle bahsetmişti. (Turgay Duyar)

Son Güncelleme: 16.09.2024 12:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.