Manisa'da Gündem
2024-10-22 07:00:00

BİR NEVZAT KÖSOĞLU VAR İDİ, RAHMETLE ANIYORUZ

M. Yavuz Elbirler

m.yavuzelbirler@hotmail.com 22 Ekim 2024, 07:00

O, hayatının her anında, inancı doğrultusunda, dimdik ve kararlılıkla yürümüş, Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmadığını, yazıları, sözleri ile ispat etmiş,12 Eylül sonrası, Türk Milliyetçisi, ülkücü olduğu için yargılandığı, sıkıyönetim askeri mahkemesinde "Siz gayrimeşru bir yönetimin sözcülerisiniz. Sizi bir mahkeme heyeti olarak kabul etmiyorum. Bir askeri cuntanın hukuksuzluğunu temsil ediyorsunuz.’’ diyen yürekli bir adam.

Biz onu makaleleri, kitapları ve konferansları ile tanıdık.

Fikirlerinden, anlatımlarından feyz almaya çalıştık. Bilemem kalemimiz onu anlatmaya yeter mi?

Türk Ocakları Genel Başkanı, Sayın Mehmet Öz Beyefendinin anlatımı ile ‘’ 10 Ekim 2013 günü Kocatepe Camiinde Cuma namazından sonra kılınan cenaze namazında imam “er kişi niyetine” diye seslendi. Evet, musallada bir er kişi, hayatını bir ülküye adamış, yiğitlikle tefekkürü, akıl ile imanı şahsında mezcetmiş bir er kişi yatıyordu. Hastanede, ölümün eşiğinde olduğunun pekâlâ farkında iken dahi milletinin, İslam âleminin ve insanlığın temel meseleleri, hayatın anlamı, Allah’ın varlığı ve birliğinin hikmetleri üzerinde kafa yormağa devam eden o tefekkür abidesi, şimdi Rabbinin huzurunda, ona olan derin ve sağlam imanının verdiği huzurla öylece yatıyordu. Nevzat ağabeyi kaybetmiştik; daha doğrusu o Rabbine kavuşmuş, dâr-ı bekaya irtihal eylemişti.’’

Uğurladık O yürekli adamı.

O, Türk Milliyetçiliğini, bir kültür olarak benimsetmenin yanı sıra Siyaset olaraktan benimsenmesi gerekliliğini anlattı ve öğretti.

Bu gün, artarak devam eden siyasi gerilim, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Milleti ve Vatan toprağı ile bölünmesi için şer güçlerce yürütülen çalışmalar, umursamaz, maddi kaygılar içinde, adeta gününü kurtaran, ‘’benden sonrası tufan’’ anlayışı içinde bir toplum ile O ve O’nun gibilerin, aziz isimleri, yazdıkları ve öğretileri ile yetişenler kaldı. Ebedi kalacak olan yazdıklarıdır. Okumak,. Anlamak ve onlar gibi sabırla anlatmak görevimizdir diye düşünüyorum.

Türk doğmuş, Müslüman Türk Olarak yaşamış Nevzat Kösoğlu Bey’in ardından bakınız Hilmi Özden Bey ne diyor?

Azrail kösün vurur

Arşda adın Kösoğlu

Dostların döşün vurur

Arşda adın Kösoğlu

Yandı acun bir daha

Uçmak sana bir vaha

Bizler düştük bir aha

Arşda adın Kösoğlu

Nevzat necatın erer

Ukba kapısın girer

Yiğitçe göğsün gerer

Arşda adın Kösoğlu

özden dua kılıyor

Gönül gülü suluyor

Sizden ibret alıyor

Arşda adın Kösoğlu

Allah rahmet eylesin

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.