Manisa'da Gündem
2024-08-02 12:40:35

Kedi ve Çocuk Masalı

Celil Altınbilek

02 Ağustos 2024, 12:40

İnsanların kendilerine verilen nimetlerle, hayatı güzelleştirmeleri ne güzeldir. Bununla ilgili bir dosttan bir masal dinlemiştim onu paylaşayım.

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde, deve tellal, pire berber iken, ovalarında bereketli meyveler veren, ırmaklarından bal akan memleketin birinde yaşayan bir aile varmış. bu ailede baba çiftçilik yaparmış. Sevimli ve iyiliksever bir karısı ve üç çocuğu varmış. Bu çocuklardan ikisi oğlan, ortancası kız çocuğuymuş. Mutlu mesut halde yaşarlar, komşularıyla iyi geçinirler ve akrabalarını korur kollarlarmış.

Küçük oğlan çok yaramazmış. Arkadaşlarıyla beraber, kırma dökme üzerine oyunlar oynarlar ,komşuların malına zarar verdiği de olurmuş. Mahallede yalnız başına yaşayan çok ihtiyar, doksan yaşında bir Halime Nine diye biri varmış, zar zor ihtiyaçlarını karşılar, ufak bir gelirle hayatını sürdürürmüş. Bizim çocuk çetesi, top oynanan günlerde Ninenin camlarını indirir, eşyalarına bilerek veya bilmeyerek zarar verirmiş. Bir gün yine nineyi üzdükleri, ziyan verdikleri zaman, yetmemiş, bir de nineyle dalga geçip, gülmüşler. Nine de dayanamamış çocuklara kedi olursunuz inşallah diye beddua etmiş. Tanrı da ninenin isteğini kabul etmiş ve bizim afacan oğlan kediye dönüşmüş.

Kedi olmak o diyarda pek zormuş, insanlar kedileri sevmez, iter kakar ve çok zaman tekmelermiş. Öyle ki bu kedi pek güzelmiş, parlak mı parlak tüyleri varmış, ışıl ışıl yemyeşil gözleri. İnsanların yanına gelir, öylece oturur, onlar için takla atar, sessiz sessiz bekler, arada ufak bir miyav diye ses çıkarırmış. Fakat ne yaparsa yapsın insanlar onu sevmez o sevimli varlığı kovalarlarmış.

Ailesi ne kadar çok yavrusunu aramış, her yere haber bırakmışlarsa da bir türlü onu bulamamışlar. Bizim kedi, aç ihtiyaçlı, zayıfladıkça zayıflamış, tabiatın sunduğu küçük nimetlerle hayatını sürdürür olmuş, dayanamamış günlerden bir gün uzun bir yolculuğa çıkmış ve kaybolmuş, onu bir daha kimse görmemiş.

Tanrı bütün canlıları ne güzel yaratmış, her şey uyum içinde birbirini tamamlamakta. Bizler de sevilmeyen bir diyarda bir kedi olarak dünyaya gelebilirdik. Bize verilen cana ve kıymete binlerce şükür.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.