Manisa'da Gündem
2024-10-15 07:00:00

TÜRKİYE - DÜN DÜNDÜR - BOGÜN BUGÜNDÜR NOKTASIDA MI?

M. Yavuz Elbirler

m.yavuzelbirler@hotmail.com 15 Ekim 2024, 07:00

Normalleşme, el sıkışma, genelde başka, özel de başka konuşmalar, iftira, dedikodu, şiddet...

Türkiye de 1980 öncesi faaliyet gösteren ve az da gözükseler halen faaliyetlerini, dergi, gazete ve dernekleri ile sürdüren, mevcut rejimi yıkarak yerine Marksist-Leninist bir idare şekli getirmeyi amaçlayan genel tanımları ile sol örgütlerin Milli Mesele başlıklı öngörülerinde ,Kürtlerin kendi kaderlerini tayin hakkı gibi bir madde var idi.

Yapılan operasyonlarda elde edilen belgelerde Barış Gönüllülerin de Doğu ve Güneydoğu da insanlarımıza Türk değil Kürt olduklarının telkin edildiği biliniyor idi.

Esasen Osmanlı Türk İmparatorluğunun son yüzyılında özellikle İngiltere’nin bu bölgedeki kürtçülük faaliyetleri cümlesinde bölgedeki önde gelen ailelerin çocuklarını tıp ve hukuk tahsili örtüsü altında eğittikleri ve Kürdara –Azadi örgütünün de onlarca kurulduğu da biliniyor idi.

Hal böyle iken sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik tedbirlerin Devleti idare edenlerce alınmaması, bölgede ki feodal yapıya müdahale edilmemesi bizi bugünkü noktaya getirdi.

Diyarbakır ın Hani İlçesinde doksan yaşlarında bir arif kişi şöyle demiş idi. ‘’ Bizim buralarda Ağa var. Ağanın da has adamları. Bu adamlardan ve Ağa dan Devletin memurları da köylü de korkardı. Bir gün köye gerilla geldi, köylü gördü ki Ağa gerilladan korkuyor. Kim büyük bey?’’

Bugün geldiğimiz noktada silahlı mücadelesi ile bölge halkı ve bölge halkının dışında tüm ülkede acımasız ve hedefi Türkiye’yi vatanı ve milleti ile bölmek olan ayrılıkçı hareket, halkı sindirmiş, korkutmuştur. Daha vahimi politik mücadelesi ile de mesafe kattetmiştir.

Yıllardır, dernek, siyasi parti, yazılı ve görsel medya kullanılarak, nüfusun yüzde 10’unun görüşlerini dahi temsil etmeyen sol, sol-liberal, kürtçü, İslami etiketli bir takım kişiler yıkıcı ve bölücü propagandalarını rahatlıkla sürdürmektedirler.

Diyorlar ki Osmanlı çok uluslu bir devlet idi. Doğrudur. Bilmedikleri, bildikleri halde söylemedikleri Osmanlı Türk İmparatorluğunun kurucu ve asli unsur Türk idi. Devletin resmi dili Türkçe idi.

Osmanlının son yüzyılında, İngiltere, Fransa ve Rusya'nın tahrik ve teşvikleri ile Millet-i Sadık'a Ermeniler,

Sırplar Bulgarlar ve Yunanlılar yüzbinlerce Türk evladını katletmişlerdir.

Birinci Dünya savaşı sırasında İngiltere’nin vaatlerine kanan Arapların, kendilerine Necip Millet diyen Osmanlı Türk Devletini arkadan vurdukları, binlerce Türk askerini katlettikleri bilinmektedir. Yemen Türküsü, bu ihanetin hala ezgiler ile anlatımıdır. Neticede eline cetveli alan emperyalist güçler bugünkü sınırlarını çizmişler, birbirlerine düşürerek sömürmeye devam etmektedirler. Çizilen o sınırlarda o gün Kürdistan yoktu, Büyük Ermenistan var idi.

Bu gün, İran, Irak, Suriye ve Türkiye'den ileri de toprak talep edecek bir Kürt Devletinin ilk safhası olarak nitelendirdiğimiz, (Terör Devleti olarak da tanımlanan) bir sözde devletin, Suriye sınırları içinde ve de sınırımız da kurulmak istenmesine, ilk günden hayır diyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti fiilen bu oluşuma haklı olarak müdahale etmiştir.

Gün, siyasi mülahazalarla, toplumu, hakaret, aşağılama, yaftalama, tehdit vs. ile ötekileştirme günü değildir.

Gün, her türlü siyasi mülahazadan öte, bir ve beraber olma günüdür.

Libya, Mısır, Irak ve Suriye de aynı milletin, aynı dine mensup insanların birbirlerini acımasızca katletmeleri, İsrail'in kendini koruma adına, bir yılda on binleri katledip bu katliamı genişleterek sürdürmesi vahşi batının Orta Doğu politikalarının yaşanılan bir göstergesidir.

Anadolu coğrafyasında yaşayan Türk İnsanı Dış Odaklı, İç Destekli oyunlara kanmamış ve istenilen düzeyde Türk-Kürt veya mezhep kavgalarına her gün bir yenisi eklenen tahriklere rağmen meydan vermemiştir.

Türkiye ve Türk Milleti, Böl ve Yönet, taktiğine bu güne kadar,

Milli birliğini bozmamak, bozdurmamak için direnmektedir. Tehdit unsurunun, milleti dil ve coğrafi alanlarda bölme çalışmaları sekte vermeden devam etmektedir ki, Bu tehdide karşı koymak ve aman vermemek borcumuzdur.

Her fırsatta sözde demokrasi adına , Kobani davası sanıklarını, AKP'ye muhalefet adına mağdur gibi göstermeye çalışan siyasilerin beyanları akıl sahiplerini üzmenin ötesinde tamiri imkânsız yaralar açmaktadır.

Kürke sarsak üşüyoruz, yelpazeler ile yellesek yanıyoruz diye bağıran birileri, yapılanları yeterli bulmayarak şikayet ve isteklerinin dozunu giderek arttırmaktan vazgeçmelidirler.

Asırlardır , Anadolu'da giderek perçinleşen dokusu ile var olan ve var olacak olan milli birlik ve beraberliğimizin bozulmamasını, İyi Bir Türkiye için, Hak'tan yana olan mücadelemizin zaferle taçlanmasını Allah tan diliyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.